Nelze ji ukrást ani zneužít – virtuální George karta dokonale chrání vaše peníze

18. července 2024

6 minut

Maximální bezpečí internetových plateb, pohodlné nakupování a žádné čekání na vyřízení.

To jsou přednosti, kvůli kterým by virtuální platební karta rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti. Pokud už dnes máte celou peněženku v mobilu, nechcete neznámým obchodníkům svěřovat citlivé údaje ze své karty nebo se obáváte její ztráty, je virtuální řešení přesně pro vás.

První z velkých výhod virtuální platební karty je, že ji můžete mít zdarma a okamžitě. Její zřízení zabere pár vteřin. Hodí se vždy, když zrovna nemáte svoji běžnou kartu po ruce – zapomněli jste ji doma, teprve čekáte na její dodání, spolkl vám ji bankomat nebo vám ji ukradli a museli jste ji zablokovat. Stejně rychle a pohodlně pak můžete virtuální kartu zase zrušit. Bez poplatků či jakýchkoliv starostí. Pokud ji nezrušíte, můžete s ní platit jako s běžnou kartou. Po pěti letech, až vyprší její platnost, se automaticky obnoví, tak jako je tomu u jiných karet. 

Jděte v mobilním nebo internetovém bankovnictví George do sekce Extra, v níž se žádosti vyřizují, a zažádejte o virtuální kartu. Stačí pár kliknutí a můžete ji začít využívat. 

Jestliže chcete virtuální kartu používat i jinak než na internetové platby, tedy na placení u pokladen v obchodech nebo výběr z bankomatů, nezapomeňte si ji nahrát do mobilní peněženky (Apple Pay, Google Pay nebo Garmin Pay). Udělat to můžete jak v peněžence, tak přímo v aplikaci George. Postup je pak úplně stejný, jako když máte v aplikaci nahrané údaje z běžné karty.

Nezáleží na tom, jestli už máte jinou platební kartu, nebo ne. Virtuální můžete používat jako svoji jedinou nebo jako druhou vedle běžné karty. 

Maximální bezpečí online nákupů

Někteří lidé se při nakupování přes internet cítí nejistí. A často právem. Podvodníci zkoušejí různými způsoby přilákat důvěřivé zákazníky do svých falešných e-shopů. Většina klientů je bohužel odhalí až ve chvíli, kdy zadají informace o platební kartě a odešlou svoji platbu. Pak nezbývá než rychle zablokovat kartu, aby nepřišli ještě o více peněz.

Virtuální platební karta vám umožní platit na internetu bez obav. Stačí si před nákupem založit novou virtuální kartu a po zaplacení ji zase zrušit. Pokud půjde o podvodný obchod, nemusíte se bát, že by vám strhl další peníze. Když to zkusí, karta nebude existovat. Novou kartu si můžete zřídit před každým nákupem na internetu. V e-shopu pak pokaždé zadáte její číslo i bezpečnostní kódy.

Věděli jste, že existuje i virtuální kreditní karta? Podívejte se na její výhody.

Bez obav z neznámých obchodníků

Virtuální platební kartu ocení i ti, kdo často platí mobilem. Hodí se třeba na cestách, když vám daleko v zahraničí dojde hotovost nebo obchodník a jeho platební terminál nevypadají dvakrát důvěryhodně. Zřiďte si před nákupem virtuální kartu a nahrajte ji do aplikace, jejímž prostřednictvím platíte (Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay). Jakmile platba odejde, kartu zase rychle zrušíte.

Nákup proběhne tak, jak má, ale kdyby si chtěl obchodník schovat a zneužít číslo vaší karty, má smůlu. Když to zkusí, karta nebude platná. Postup můžete stále opakovat, jen nezapomeňte pokaždé, když virtuální kartu změníte, aktualizovat údaje o ní v mobilní peněžence (Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay).

Jeden z nejpohodlnějších způsobů, jak mít své platby pod kontrolou, je využívání více virtuálních karet současně. Jednu používejte dlouhodobě na běžné nákupy a výběry z bankomatů a druhou si zřiďte vždy jednorázově před platbou na internetu. Díky Plus účtu můžete karty střídat dle libosti, a vytěžit tak z jejich výhod maximum.

Snad jedinou slabinou virtuální karty je výběr z bankomatů, kdy je potřeba zkontrolovat, že přístroj umožňuje bezkontaktní výběry. Pokud trvá na vložení fyzické karty, peníze nevyberete. Naštěstí už jsou u nás bezkontaktní bankomaty v přesile, jen Česká spořitelna jich má přes tisíc.

Převedení účtu

Chcete svůj účet převést k nám? Je to snazší, než si myslíte.

Pokračujte dále