Levandulový statek je splněným podnikatelským snem

Navázal na tradici a začal přitom úplně od začátku. Lukáš Drlík se na počátku minulé dekády rozhodl otevřít novou kapitolu...

Levandulový statek je splněným podnikatelským snem

Navázal na tradici a začal přitom úplně od začátku. Lukáš Drlík se na počátku minulé dekády rozhodl otevřít novou kapitolu...

Inspirujte se příběhy českých firem, kterým se staráme o finanční zdraví

Parostrojní pivovar v Lobči:
dobrý příklad chytré renovace

Kdysi objekt v havarijním stavu, dnes funkční, malebný, a především finančně zdravý pivovar s restaurací, ubytováním a pestrým kulturním programem. Pavel a Jana Prouzovi ukazují, jak chytře přistupovat k renovacím s ohledem na památkovou.

Parostrojní pivovar v Lobči:
dobrý příklad chytré
renovace

Kdysi objekt v havarijním stavu, dnes funkční,
malebný, a především finančně zdravý pivovar
s restaurací, ubytováním a pestrým kulturním programem.
Pavel a Jana Prouzovi ukazují, jak chytře přistupovat
k renovacím s ohledem na památkovou.

  • Agra Řistuty

    Nedostatek personálu v gastru. Proč je těžké sehnat lidi?

    Pandemie covidu-19 změnila oblast gastronomie. Personál však chyběl i před koronavirovou krizí. Provozovatelé bojují o zaměstnance, musí zvyšovat ceny a omezovat služby. Proč lidé nechtějí pracovat v gastronomii? A jaké jsou vyhlídky do budoucna? Na to jsme se ptali Adama Eliáše, výkonného ředitele Českého gastronomického institutu.

  • Agra Řistuty

    Jak vypadá současné pivovarství v Česku? Výzvy a výhled do budoucna

    Česko a pivo – nerozlučná dvojice. Češi na své ležáky a pivovarskou kulturu nedají dopustit. I místní pivovarství se však musí vypořádat s řadou výzev a překážek. Roste konkurence, mění se chování spotřebitelů a zvyšují se náklady na výrobu. Co dalšího ovlivňuje současnou podobu i budoucnost odvětví?

  • Agra Řistuty

    5 příkladů, jak stavět kulturně bohatý podnik

    Jedni vedou statek a každoročně pořádají oblíbený festival. Jiní vaří pivo a region rozvíjí výstavami i kulturními akcemi. Další myslí nejen na výrobu, ale i na přírodu, a rozšiřují okolní louky. Poznejte pět tuzemských podniků, které překračují hranice svého oboru. 

  • Agra Řistuty

    Od statku po Levandulový festival. Jak posunout podnikání až k vlastní kulturní události?

    Proč se spokojit jen se dnem otevřených dveří, když můžete rovnou zorganizovat třeba hudební festival? Manželé Drlíkovi před téměř deseti lety vybudovali rodinný levandulový statek v Bezděkově u Úsova. Každé léto zde pořádají Levandulový festival, který propojuje nezaměnitelnou bylinkovou vůni s živou kulturou. Jak k nevšednímu nápadu moravští zemědělci došli? A dokážou kulturní akce podpořit podnikání?

  • Agra Řistuty

    Pět trendů v zemědělství

    Precizní zemědělství. Spojení, které se v posledních letech skloňuje horem dolem. Pojem označuje zemědělské postupy, které stojí na moderních technologiích a reflektují současné trendy. Jaké přesně? A jak si se současnými výzvami poradili konkrétní tuzemští podnikatelé? Tady je pár příkladů.

  • Agra Řistuty

    Pokračování tradice rodu. Jak dnešní podnikatelé navazují na své předky?

    Ke startu podnikání je inspirovali předci a tradice. Ať už jde o prvorepublikové receptury předávané z generace na generaci, nebo rodinný statek, snaží se rodinné dědictví udržovat a nadále ho rozvíjet. Kteří podnikatelé kráčí ve šlépějích svých předků? 

Zjistěte, co dělat, aby byla vaše firma finančně zdravá