Vážení klienti,

upozorňujeme na novou podobu podvodného e-mailu (tzv. phishingu), kterou jsme v posledních dnech zaznamenali a která se snaží vzbudit dojem, že byla odeslána Českou spořitelnou. Podvodníci se jejím prostřednictvím snaží vylákat vaše přihlašovací údaje na podvodné přihlašovací stránce. Autorizační kód nesdělujte třetím osobám. ČS nikdy nechce znát vaše bezpečnostní údaje, tedy ani kód z SMS.

Buďte k podezřelým e-mailům velmi obezřetní, vždy se do SERVIS 24 přihlašujte ze stránek banky (www.csas.cz), případně přímo ze stránek www.servis24.cz nebo https://george.csas.cz/. Zároveň buďte velmi obezřetní před zadáním jakéhokoliv SMS kódu a vždy pečlivě čtěte autorizační SMS zprávy.

Pokud máte podezření, že jste podvodný e-mail obdrželi, v žádném případě nereagujte na jeho obsah, neklikejte na odkaz, který je jeho součástí, a zprávu nám přepošlete na e-mailovou adresu phishing@csas.cz. Jestliže jste již na odkaz klikli a vyplnili požadované údaje, ihned kontaktujte klientskou linku České spořitelny na bezplatném telefonním čísle 800 207 207.

Pokud budete dodržovat tyto zásady bezpečného používání internetbankingu (www.csas.cz/bezpecnostnidesatero), minimalizujete tak možnost zneužití vašich finančních prostředků. Česká spořitelna

Ukázka podvodného e-mailu: