Zpět na tiskové zprávy

Česká spořitelna v reakci na vývoj hypotečního trhu zvyšuje od 19. prosince 2019 úrokové sazby u všech druhů hypoték, a to u všech fixací v průměru o 0,2 procentního bodu. Zvýšení sazeb se týká Hypoúvěru od Buřinky, hypotečních úvěrů České spořitelny i Amerických hypoték. Nejoblíbenější fixace hypoték na 5, 8 a 10 let budou dostupné za 2,64 % p.a. s pojištěním schopnosti splácet (PPI) a u Hypoúvěru od Buřinky fixace na 6 let bude za 2,65 % p.a. s PPI.

„Letos se na hypotečním trhu plně projevila přísnější regulace ze strany centrální banky. Ta způsobila nejen zhruba pětinový meziroční pokles objemu nových hypoték, ale zejména ztížila cestu k prvnímu bydlení mladým lidem, kteří nemají dostatek vlastních prostředků nutných pro žádost o hypotéku,” říká Miroslav Zvolský, Tribe Lead pro oblast Bydlení v České spořitelně a doplňuje: „Pětina hypoték, které jsme za poslední půl rok klientům poskytli, tvořila nabídka Prvobydlení. Díky ní klienti, kteří dosud žádnou nemovitost nevlastní, získají hypotéku s 90% LTV. Očekáváme, že i v příštím roce zájem o Prvobydlení poroste, stejně jako preference hypoték s dlouhými fixacemi úrokových sazeb.”

Úrokové sazby hypoték od České spořitelny

Hypoúvěr od Buřinky

Více podrobností na produktové stránce hypoték.

linka

E.mail: tiskovecentrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací u nás, klade důraz na systémové změny ve vzdělávání a sociálním podnikání. Ročně do rozvoje naší občanské společnosti investuje zhruba 60 mil. korun.