Pojištění v bance: 5 důvodů, proč se vám vyplatí založit pojistku se svým bankéřem

4. července 2024

6 minut

Víte, že pojištění lidé jsou klidnější? Nestresují se totiž tím, co budou dělat, když rozbitá pračka vytopí sousedy. Nebo jak uhradí škodu v případě, že v obchodě omylem shodí drahou křišťálovou vázu.

Život je plný nečekaných událostí. A když k nějaké takové dojde, ušetří vám dobrá pojistka nejen peníze ale i nervy. Pojďte se podívat, jaké pojištění má opravdu význam a proč je snazší vyřídit pojistkou rovnou v bance. 

Proč se nechat pojistit v bance

Všichni, kdo to s pojištěním myslí vážně ví, že ne každá pojistka má smysl pro všechny. Vždycky se řiďte svou aktuální životní situaci. Pojištění si můžete zařídit u různých subjektů. Když se ale obrátíte na svou banku, přináší to s sebou bezesporu mnoho výhod.

V zájmu bankéře je vaše finanční prosperita. Proto i nastavení pojištění probíhá vždycky individuálně tak, aby to dávalo smysl přesně pro vás. V bance vás navíc dobře známe, takže víme, jak jste na tom a jaké pojištění vám přinese nejvíce užitku. 

Výhody pojištění v České spořitelně:

  • Šetříte čas – nemusíte kvůli pojištění zkoumat nabídky všech pojišťoven. Stačí se poradit se svým bankéřem a vybrat to, co je pro vás nejlepší. 
  • Je to jednoduché – sjednat si pojištění nemusí být složitý proces plný nesrozumitelných pojmů, dlouhých smluv a nepřehledných podmínek. Bankéř s vámi všechno podrobně projde a poradí, které pojištění je vhodné a také upozorní, když třeba platíte zbytečně moc. 
  • Máte přehled o všech platbách – všechny platby máte na jednom místě. Ve svém přehledu snadno zjistíte, jak jste na tom s měsíčními výdaji a kolik z celkového rozpočtu platíte na pojištění. 
  • Vaše banka vás zná a dokáže poradit – u pojištění sice neprocházíte takovým ověřovacím procesem jako když žádáte třeba o půjčku, ale i tak musíte doložit řadu potvrzení. Vyřídit pojištění v bance, kde vás dobře znají, nabídnou vám komplexní péči a osobní přístup, vám sjednání pojištění výrazně usnadní. 
  • Pojištění si vyřídíte pohodlně i z domova – nemusíte ani chodit na pobočku. Většinu pojištění, třeba nemovitosti nebo domácnosti, vyřídíte jednoduše online nebo v aplikaci George.

Pojištění aut a nemovitosti: Na majetek myslíme na prvním místě

Češi při pojištění myslí především na majetek. Téměř tři čtvrtě z nás má pojištěné auto, hned v závěsu se drží pojištění nemovitosti a domácnosti, které má sjednané 66 % Čechů. Vysokou účast na těchto typech pojištění podporuje zejména to, že každému vlastníkovi auta zákon nařizuje si sjednat povinné ručení.
Havarijní pojištění je dobrovolné, ale většina motoristů si ho zodpovědně sjednává.

Pojištění nemovitosti je zase povinné pro všechny, kteří si kupují byt nebo dům a čerpají hypotéku.

Životní pojištění: Ne každý od něj očekává totéž

V různém věku se přirozeně snažíme pokrýt pojištěním jiné potřeby. Například na důležité životní pojištění začínáme myslet až s přibývajícími léty. Nejčastěji uzavírají „životko“ lidé ve věku 30 až 59 let. Životní a úrazové pojištění má sjednané necelých 60 % Čechů.

Přitom ne každý má nastavené své životní pojištění správně. Liší se také očekávání, se kterými lidé k uzavření životní pojistky přistupují.

Nejčastějším motivem pro uzavření životního pojištění je zranění nebo smrt. Přitom závažné dopady na rodinný rozpočet mají také vážná nemoc, trvalé následky po úrazu a invalidita.

Proto si ve smlouvě ohlídejte, že máte tyto situace pokryté. Jednou za čas také svou životní pojistku projděte a aktualizujte, ať co nejvíce odpovídá vašim momentálním potřebám.

Pojištění odpovědnosti: Naprostý základ, který vás podrží v každé situaci

Jaké pojištění je ale podle odborníků to nejdůležitější bez ohledu na věk a životní situaci?

„Základní pojistkou, kterou by měl mít každý ideálně po celý život, je pojištění odpovědnosti“, shrnuje Jakub Jírovec, který má v České spořitelně na starosti právě oblast pojištění.

Lidově se jí říká „pojistka na blbost“ a dokáže za vás vyřešit opravdu hodně problémů. Může se vám zdát, že žádnou takovou pojistku nepotřebujete, protože jste přeci opatrní, dáváte si pozor a nic se nemůže stát. Jenže stačí i drobná nepozornost nebo nehoda a škody letí nahoru závratnou rychlostí.

Na co se pojištění odpovědnosti vztahuje?

Vytopili jste souseda a zničili mu tím vybavení bytu? Shodili jste v obchodě z regálu drahé zboží? Právě s pojištěním odpovědnosti nemusíte řešit, jak škody třeba v řádech desetitisíců uhradíte.

Správně nastavená pojistka vás navíc nevyjde na více než několik stovek ročně. Často je navíc zahrnutá právě v pojištění domácnosti. Nemusíte tedy vyřizovat více pojistek najednou. 

Cestovní pojištění: Dovolená bez něj se vám může pořádně prodražit

Vyrážíte na dovolenou plní optimismu a nadšení, že si konečně užijete zasloužené volno? Ani v této chvíli plné euforie a radosti nezapomínejte, že štěstí přeje připraveným. I lehčí úraz nebo neopatrnost může způsobit v zahraničí velké nepříjemnosti.


Víte, že náklady na ošetření zranění na lyžích se mohou vyšplhat až na částku 2,5 milionu korun? Přitom dlouhodobé cestovní pojištění má vyřízené jen 16 % Čechů. A pětina z nás pravidelně vyráží na zahraniční radovánky úplně bez pojištění. 

Nenechte se zaskočit žádnou nečekanou životní událostí

V České spořitelně máme řešení pro každého.

Pokračujte dále