Přišla vám SMS týkající se aplikace George, přechodu z aplikace George klíč na George nebo podobná zpráva s odkazem, který vás zavedl na přihlášení do našeho internetového bankovnictví nebo na stažení aplikace, která vypadá jako George? Zpozorněte, pravděpodobně jde o podvod.

Podvodníci využívají situace, kdy pro vás spojujeme aplikace George a George klíč do jedné, a pod touto záminkou rozesílají falešné SMS, ve kterých vybízejí k přihlášení do George nebo stažení falešné aplikace George a dalším krokům. 

Můžou vám také pod různými záminkami volat, např. chtějí vám pomoci s přechodem mezi aplikacemi George klíč a George, případně vás chtějí varovat před napadením účtu a ztrátou peněz a přesvědčují vás k předání aktivačního kódu. Ve všech případech se jedná o podvod. Cílem podvodníků je získat vaše přihlašovací údaje do George a tak se dostat k vašim penězům.

Myslete na to, že:

  • Česká spořitelna vám nikdy nepošle SMS s odkazem, ve kterém je potřeba vyplnit údaje do internetového bankovnictví George nebo stáhnout aplikaci George.
  • Přechod z George klíče na George probíhá pouze v mobilním Georgi a tam vás procesem provedeme krok za krokem.
  • Pokud vám ohledně toho kdokoli z banky volá, ověřte si, že mluvíte opravdu s námi přes George nebo George klíč. Nesdílejte s ním žádné své údaje, ukončete hovor a zavolejte nám na 800 207 207 nebo situaci nahlaste v nejbližší pobočce.

Více o spojení aplikací George klíč a George najdete tady.

Podívejte se na ukázky
reálných variant podvodu

POZOR: Vždy si ověřujte a kontrolujte adresní řádek stránek, na které klikáte. Musí odpovídat oficiálním stránkám České spořitelny a stránka by měla být zabezpečená platným certifikátem. Ten si zkontrolujete pomocí zámečku v adresním řádku. Pokud zámeček na stránce není, není zabezpečená a tím je automaticky podezřelá, pokud zámeček je, je třeba kliknutím na něj ještě zkontrolovat, jestli certifikát patří opravdu České spořitelně.