Také Vás nebaví se neustále registrovat na různých webových stránkách? Stále máte pocit, že nevíte, komu jste poskytli své přístupové údaje? Služba OpenID ČS umožní zpravovat přístupové údaje na jednom místě,  je zdarma a nemusíte mít ani žádný bankovní produkt. K přihlášení se používá email uvedený při registraci OpenID ČS.

Jak to funguje?

Přihlášení probíhá podobně jako při použití tlačítka “Přihlásit přes Facebook” na různých webových stránkách. V současné době lze tuto metodu použít na našem inovačním portále Vylepšete Spořku.

Koncept OpenID  ČS vám může do budoucna umožnit přihlašování na různých webech. Výhodou bude, že údaje spravuje banka a poskytovatelé webů získají pouze informace, které odsouhlasíte při prvním přihlášení na jejich stránky.

Kde zadávám údaje?

Registrace i samotné přihlášení vašimi údaji probíhá na webu České Spořitelny na adrese: identita.csas.cz.  Pokud platnost autorizace přihlášení nezrušíte, stačí na webu Vylepšete Spořku jen kliknout na tlačítko “Přihlásit přes OpenID ČS”.

Jaké údaje uvidí provozovatel webu?

Webová stránka, na které se budete chtít registrovat pomocí OpenID  ČS, si vyžádá Vaše údaje. Tyto údaje Vám zobrazíme a předáme poskytovateli webové stránky až po Vašem schválení.

Co je třeba k registraci?

Pro vytvoření OpenID ČS použijte jméno, příjmení a libovolnou emailovou adresu.

Kde službu využiji?      

Aktuálně ji lze využít na našem inovačním portálu Vylepšete Spořku, další (i nebankovní) možnosti mohou v budoucnu přibývat.      

Kdo službu provozuje?  

Službu přihlášení přes OpenID ČS poskytuje Česká spořitelna, a. s.

Jaká je použitá technologie?

Služba je postavena na mezinárodním standardu OpenID Foundation, díky čemuž splňuje požadavky na moderní autentizaci a umožňuje snadné zavedení u provozovatelů webů.