I letos jsme jako finanční skupina dobyli soutěž Zlatá koruna, která hodnotí finanční produkty na českém trhu. A v čem jsme bodovali? Odnesli jsme si ocenění za společenskou odpovědnost, hypotéky a slaví také naše dceřiné společnosti - Stavební spořitelna ČS, Pojišťovna ČS a Penzijní společnost ČS. Gratulujeme!

Pomáháme dobrým věcem 
Ocenění za společenskou odpovědnost se v soutěži uděluje teprve třetí rok. Prvenství je pro nás o to cennější, protože jsme ho obhájili již potřetí v řadě. Naši společenskou činnost tak znovu ocenila porota i veřejnost. A pokud tápete, co vše dobré podporujeme, podívejte se do naší abecedy dobrých věcí, nově si v ní můžete prolistovat rok 2016.

“Pro nás není společenská odpovědnost žádnou novinkou, naopak, vracíme se k našim kořenům z první půle 19. století. Vždy nám šlo v první řadě o to přispívat k rozvoji a prosperitě místní společnosti – rodin, podniků a komunit. Tento přístup, spolupráce s místní komunitou, lze aktuálně sledovat snad u všech velkých korporací. Spolupráce v místě působení je prostě logická,” říká Tomáš Salamon, předseda představenstva České spořitelny. Celý rozhovor s ní si můžete přečíst zde. Například se v něm dozvíte, jaké projekty na poli společenské odpovědnosti má sám oblíbené.

Jsme jedničkou na hypotečním trhu 
V soutěži jsme získali zlato mezi hypotékami. To, že se nám v nich daří, dokazují i výsledky z prvního čtvrtletí letošního roku, v prvních třech měsících se jejich objem meziročně zvýšil o 61 %. A hlavně  náš tržní podíl vyskočil o 7 % a momentálně jsme lídrem na českém hypotečním trhu.

FLEXI podeváté v řadě vítězem 
FLEXI životní pojištění znovu potvrdilo svou pozici nejlepšího životního pojištění na českém trhu. K získanému ocenění mu pomohly také pravidelné inovace. Letos to bylo vylepšení pojištění vážných nemocí a novinka u dětí – pojištění ošetřování dítěte při dlouhodobé léčbě. V soutěži vládne FLEXI už od roku 2009.

Buřinka opět dvojitý úspěch 
Stavební spořitelna České spořitelny slaví hned dvojnásobně - její Úvěr od Buřinky opět zabodoval a získal první místo v kategorii stavební spoření. Tím ale nekončí a odnáší si také bronz pro on-line stavební spoření. Na medailové příčky se dostala už jenom Wüstenrot - stavební spořitelna.

Bodovalo i penzijní spoření 
Bronzovou příčku si odnesla také Česká spořitelna - penzijní společnost za své doplňkové penzijní spoření, na medailových pozicích se navíc objevuje už od roku 2009. Letos se před ní dostaly jen Conseq penzijní společnost a Allianz penzijní společnost.

Soutěž Zlatá koruna hodnotí finanční produkty na českém trhu již patnáct let. Kvalitu produktů je Finanční akademie, složená z více než 300 ekonomických odborníků a publicistů, kteří produkty posuzují. Letos se konal 15. ročník soutěže a do hodnocení se dostalo 182 produktů ze 72 společností.

Nejlepší finanční produkty se vyhlašují v 19 kategoriích Zlaté koruny.