Služba E-faktura je mezi našimi klienty stále oblíbenější – využívá ji již více než 400 tisíc našich klientů, kteří ji mají aktivovanou pro 700 tisíc svých smluvních účtů u jednotlivých poskytovatelů služeb. Od 29. listopadu 2016 proto nabídneme službu E-faktura i klientům České podnikatelské pojišťovny, která ji začne využívat pro zasílání výzev k úhradě pojistného. Klienti tak nyní mohou elektronicky přijímat dokumenty od všech členů Vienna Insurance Group působících v ČR.

Co udělat, pokud chcete dostávat výzvy k platbě pojistného od ČPP prostřednictvím SERVIS 24? 

Službu si můžete jednoduše aktivovat v SERVIS 24 sami, a to pro kteréhokoliv výstavce. V části ÚČTY/E-FAKTURY/E-DOKUMENTY/SPRÁVA VÝSTAVCŮ stačí zaškrtnout prázdný řádek u daného výstavce a vyplnit identifikační číslo, pod kterým jste u výstavce vedeni (v případě ČPP se jedná o číslo pojistné smlouvy).

Možnost využívat službu E-faktura plánujeme v příštím roce nabídnout i našim klientům, kteří využívají naše internetové bankovnictví přes mobilní aplikaci. 

Vedle vyššího komfortu a úspory času má služba E-faktura ještě řadu dalších výhod:

  • Upozornění - aplikace klienta vždy upozorní avízem na příchozí e-fakturu/e-dokument, nebo si klient může nastavit upozornění e-mailem či SMS zprávou.
  • Komfort - klient už nemusí u platebních dokumentů přepisovat platební údaje.
  • Ekologie - bezpapírová a ekologická forma komunikace.
  • Bezpečí - jistotu bezpečného doručení – dokumenty se nikde neztratí a nedostanou se do nepovolaných rukou.
  • Rychlost doručení – důležité dokumenty obdrží klient dříve než klasickou poštou.
  • Elektronické uchovávání dokumentů na jednom místě po dobu 24 měsíců – dokumenty klient vždy snadno najde, má o nich neustálý přehled a může je kdykoli vytisknout či uložit.

Výstavci e-faktur pak oceňují zejména efektivní a bezpečnou elektronickou komunikaci se zákazníky, která jim navíc může ušetřit až 70 % nákladů na tisk, obálkování a doručení. Podstatným přínosem je i dosažená rychlost v optimalizaci nákladů, jelikož banka může výstavcům významně pomoci zákazníky přesvědčit o přínosech služby. 

V současné době mohou naši klienti přijímat a platit elektronické faktury od ČEZ, E.ON, RWE, ČEVAK a SmVaK Ostrava, Kooperativy, Pojišťovny České spořitelny a mohou dostávat výpisy od ČS penzijní společnosti, Stavební spořitelny ČS a AXA penzijní společnosti. Letos jsme zpracovali již více jak 730 tisíc e-faktur a e-dokumentů, což je již nyní dvakrát více než za celý loňský rok. Elektronická fakturace plně odpovídá standardu České bankovní asociace, který jsme implementovali jako první banka v ČR.

Bližší informace o E-faktuře najdete zde.