Nové Pojištění spotřebičů od České spořitelny klienty ochrání před nečekanými výdaji, kdy se jim rozbije důležitý pomocník v domácnosti jako je pračka, lednice nebo sporák. Vhodné je zejména pro klienty, kteří nemají vytvořenou dostatečnou krátkodobou rezervu. 

Pojištění spotřebičů si lze sjednat na pár kliknutí v mobilním nebo internetovém bankovnictví George za 50 Kč měsíčně s tím, že klientům pokryje opravu nebo nákup nového spotřebiče až do výše 10 000 Kč za rok.

„Jedním za našich veřejných slibů je, že chceme našim klientům pomáhat tvořit rezervu na nečekané výdaje. A pojištění spotřebičů je skvělým nástrojem, který jim v tom pomůže. Navíc z našich průzkumů vyplynulo, že 1,3 milionu primárních klientů Spořitelny nemá vybudovanou rezervu na nenadálé výdaje a pokud ji mají, pak o ni právě takovou příhodou jako je rozbitá pračka či myčka velmi rychle přijdou,” říká Jan Bojko, který má ve Spořitelně na starost pojištění.

Oproti běžným pojištěním spotřebičů, které si klient může přikoupit k nákupu jednoho spotřebiče u běžných obchodníků, se pojištění od České spořitelny vztahuje na všechny spotřebiče najednou, které má klient v domácnosti. Ať už jde o ty samostatně umístěné nebo vestavěné (lednička, mrazák, pračka, sušička, myčka, sporák, varná deska, trouba, digestoř, ale i bojler, kotel, průtokový ohřívač vody či televize).

Pokud spotřebič nepůjde opravit, klient dostane příspěvek na nový. Pojištění se vztahuje na spotřebiče, které nejsou starší než 6 let a na ty, které byly zakoupeny jako nové v České republice. Limit na opravu je 10 000 Kč ročně, přičemž peníze lze až do výše limitu čerpat i několikrát během roku.

Spořitelna komunikaci nového pojištění spotřebičů podpoří zejména venkovní reklamou a TV spotem, který bude možné vidět na TV Nova a České televizi až do poloviny června. V něm se před kamerou objevila opět Jenovéfa Boková, která vypráví, že “když s vám rozbije pračka, nemusíte se bát, že přijdete na buben. Na ten totiž přijde někdo povolanější. A váš rodinný rozpočet to nijak neohrozí. Zajistíme opravu vašeho domácího spotřebiče nebo vám přispějeme na nový.”

Více podrobností o pojištění spotřebičů na: https://www.csas.cz/cs/osobni-finance/pojisteni/pojisteni-spotrebicu

TV spot lze nalézt zde: https://youtu.be/ZqpGPrbiNpM

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
Tel.: +420 775 011 550
E-mail: fhruby@csas.cz


Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Jsme první bankou, která se stará o finanční zdraví klientů. Veřejně jsme se zavázali, že do roku 2025:
    • Pomůžeme všem našim klientům vytvořit finanční rezervu na nenadálé výdaje
    • Zpřístupníme kvalitní finanční vzdělávání všem dětem v České republice
    • Pomůžeme milionu našich klientů šetřit si na důchod
    • Poskytneme českým firmám 50 miliard na zvýšení konkurenceschopnosti a udržení pracovních míst
  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George má více než 2 miliony uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok desítky miliónů korun.