Mobil do ruky, projít nabídku, nakoupit.

Dnes již běžný postup pro online nákupy přes mobilní telefon se stává stále oblíbenější i pro investory. Česká spořitelna proto v těchto dnech rozšířila investorům možnost investovat do podílových fondů online. Kromě standardního internetového bankovnictví George budou klienti spořitelny moci nově investovat prostřednictvím mobilního George.

„Věříme, že možnost investovat přes mobil zpřístupní investice dalším tisícům klientů a že ji budou rádi a často využívat. Proto i v budoucnu plánujeme další rozvoj investování přes mobilního i desktopového George,“ říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management České spořitelny.

George je nejrozšířenějším internetovým bankovnictvím v Česku a jeho obliba stále roste. Ke konci 1. čtvrtletí ho využívalo 1,76 milionů lidí. S mobilní verzi George již pracuje 1,04 milionu lidí.

Česká spořitelna umožnila investovat do podílových fondů přes George od počátku loňského roku. „Tuto nabídku využilo již 55 tisíc klientů. Za necelý rok a půl nakoupili naši klienti přes George podílové fondy v celkovém objemu více než dvě miliardy korun,“ uvádí Roman Choc.

Prostřednictvím mobilního George si mohou klienti začít kontrolovat veškeré informace o svých majetkových účtech a mohou realizovat jednorázový nákup i prodej podílových fondů. Navíc mohou obchodovat nejen s fondy ze svého portfolia, ale mohou si vybrat z kompletní nabídky fondů stejně jako v desktopové verzi George. Stačí si daný fond vyhledat podle jeho názvu nebo ISINu.

Samozřejmostí je pak graf výkonnosti portfolia , historie jednotlivých investičních pokynů i dříve vyhledávaných fondů.

E-mail: tiskovecentrum@csas.cz

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George má 1,8 milionu uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.