"Jste #silnější, než si myslíte" je hlavní sdělení kampaně, jejímž cílem je povzbudit českou společnost a dodat Čechům sebevědomí a víru v sebe samé. Kampaň, kterou v úterý 6. dubna odstartovala ojedinělá show stovky dronů, které nad Pražským hradem rozsvítily nápis #silnější, je zároveň začátkem nového dlouhodobého komunikačního konceptu Spořitelny, který bude spojen s mottem "Ať se daří".

"Záleží nám na tom, aby se lidem v České republice dařilo, a věříme, že prosperita se odvíjí také od víry ve vlastní schopnosti. Sebevědomí každého z nás může přispět k tomu, aby se dařilo lépe celé zemi," vysvětluje Monika Hovorková, která v České spořitelně zodpovídá za značku a komunikaci, pozadí kampaně a pokračuje: "Chceme lidi inspirovat a ukázat jim, že v každém je něco, na co může být hrdý a že vzájemná podpora zvyšuje sebevědomí a prosperitu celé společnosti. Kampaní “Jste #silnější, než si myslíte” zároveň zahajujeme nový dlouhodobý komunikační koncept. K našemu logu přidáváme nově i podpis “Ať se daří”, který ve třech slovech shrnuje poslání Spořitelny."

"Z nedávného průzkumu analytického projektu Česko v datech zaměřeného na sebevědomí vyplynulo, že Češi nehodnotí vlastní sebevědomí příliš vysoko, ačkoli jsou přesvědčeni, že dokáží zvládat životní krize a těžkosti. Kampaní proto chceme sebevědomí Čechů podpořit. Ukázat lidem, že každý je pro někoho hrdina, že každý je v něčem jedinečný a výjimečný. Jen je potřeba si to uvědomit. Věříme, že i díky naší kampani pomůžeme dodat lidem vnitřní sílu, aby se cítili #silnější," dodává Monika Hovorková.

Novou kampaň zahájila stovka dronů, která rozsvítila nebe na Prahou

V historickém centru Prahy proběhla 6. dubna 2021 ve večerních hodinách první dronová světelná show v České republice. Stovka speciálních dronů přivezených ze zahraničí nejprve vzlétla z Dětského ostrova na Vltavě, aby se následně nad městem zformovala do zářících národních symbolů - státní vlajku, lipový list, dvouocasého lva a obrysy hranice ČR v barvách trikolóry. Nakonec drony na nebi vykreslily hashtag kampaně #silnější.

Kampaň "Jste #silnější, než si myslíte" bude možné vidět ve všech mediatypech v průběhu celého roku. Kromě televizních spotů poběží kampaň v tradičních i on-line médiích, na outdoorových plochách či sociálních sítích Facebook a Instagram, na kterých si mohou lidé vytvořit kreativní AR filtry. Součástí kampaně bude i nový profil České spořitelny v rámci hudební streamovací služby Spotify.

Spořitelna v rámci kampaně spolupracuje s řadou předních influencerů, jako jsou Smusa, Jitka Nováčková, Beha, Lenka Vacvalová, Pedro, Pavel Berky či Lucie Minářová. 

Kampaň pro Českou spořitelnu navrhla kreativní agentura VMLY&R. Produkce TV spotů se ujala produkční společnost Boogie Films, na tvorbu spotu dohlížel respektovaný skandinávský režisér Martin Werner.

Podívejte se na první TV spot, který poběží v průběhu dubna (hudba Ben E. King - Stand By Me).

Více o nové kampani na www.jstesilnejsi.cz.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS 
Tel.: +420 775 011 550
E-mail: fhruby@csas.cz
E-mail: tiskovecentrum@csas.cz    
                                                                    

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George má 1,8 milionu uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 miliónů korun.