Česká spořitelna nově umožňuje klientům při platbách v internetových obchodech svůj nákup zpětně rozsplátkovat, tedy rozložit cenu nákupu do několika splátek. Díky platební metodě Platba 24 mohou klienti této možnosti využít ve více než 4000 e-shopech po celé ČR.

"Možnost nákupu v e-shopech na splátky doposud nabízely jen vybrané fintechy, jsem proto rád, že jako jedna z prvních velkých bank umíme díky Platbě 24 zpětné rozložení platby nabídnout. Klient zaplatí nákup ze svého a poté mu nabídneme možnost vzít si své peníze zpět a nákup si rozložit do několika splátek," říká Filip Belant, šéf tribu nezajištěných úvěrů v České spořitelně.

Platba 24 si za více než 10 let vytvořila dominantní postavení na trhu internetových platebních tlačítek a probíhá přes ni více než dvě třetiny všech transakcí uskutečněných právě skrze tato platební řešení. Platba 24 je platební metoda určená pro úhrady za zboží nebo služby v prostředí internetového obchodu. Pokud e-shop tuto metodu nabízí, mohou ji automaticky využít všichni uživatelé digitálního bankovnictví České spořitelny, tedy přibližně 1,8 milionu klientů.

Platba 24
linka

E-mail: tiskovecentrum@csas.cz

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,6 miliónu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.