• Díky internetovému platebnímu tlačítku Platba z účtu od České spořitelny, které funguje na bázi multibankingu, lze na největším českém on-line tržišti Aukro.cz pohodlně provést platbu bez použití karty přímo v internetovém bankovnictví, bez ohledu na to, ve které bance má klient veden účet.
  • Klienti Aukra již nemusí ve svém internetovém bankovnictví pracně přepisovat údaje pro dokončení platby (Před spuštěním platebního tlačítka volilo 90 % klientů Aukra pro platbu bankovní převod).
  • Jednotné tlačítko Platba z účtu na Aukru mohou zatím využívat klienti pěti bank - České spořitelny, Air Bank, ČSOB, Raiffeisenbank a Moneta Money Bank. Brzy se k této platební metodě přidají Komerční banka a UniCredit Bank.

„Pro klienty je hlavní výhodou při používání univerzálního platebního tlačítka jednoduchost a přehlednost. Klient internetového bankovnictví nemusí při placení vyplňovat údaje o kartě a složitě hledat v seznamu konkrétní platební tlačítko své banky,” říká Martin Medek, šéf Otevřeného bankovnictví v České spořitelně a doplňuje: “Obchodníci navíc šetří čas a náklady na správu více platebních tlačítek najednou a poskytují univerzální a přehledné řešení pro zadávání internetových plateb na jednom místě,“ dodává Medek.

“Celou implementaci platebního tlačítka se podařilo na míru vyladit za měsíc a půl. Za posledních 30 dnů proběhlo skrze platební tlačítko na Aukru přes 2600 plateb, přičemž téměř 90 % klientů uvedlo, že je s touto platební metodou velmi spokojeno,” zmínil Petr Zíma, který měl za Českou spořitelnu implementaci platebního tlačítka pro Aukro.cz na starost.

Platební tlačítko Platba z účtu je prvním využitím možnosti tzv. nepřímého platebního příkazu (PISP), který je součástí evropské směrnice PSD2. Ta finančním institucím v Evropské unii nařizuje otevřít se třetím stranám v rámci tzv. otevřeného bankovnictví.

Platba z účtu doplňuje v portfoliu internetových platebních řešení České spořitelny platební tlačítko Platba 24, které dominuje trhu internetových platebních tlačítek a realizuje se přes něj zhruba 70% (4,7 miliardy korun za rok) všech plateb přes platební tlačítko v České republice. Platba přes platební tlačítko je platba, kdy klient na internetu neplatí za zboží a služby svou platební kartou, ale kliknutím na platební tlačítko platí přímo ze svého internetového bankovnictví, kde dojde s každou platbou k automatickému vygenerování platebního příkazu.

Platební tlačítka jsou standardní součástí platebních bran většiny významných internetových obchodníků. Přestože dnes prostřednictvím platebního tlačítka dnes proběhne okolo 5 % všech internetových plateb na českém internetu, jde o preferované řešení u stabilní skupiny klientů, kteří nechtějí na internetu přepisovat údaje ze svých platebních karet, ať už z důvodů bezpečnosti nebo z důvodu větší uživatelské pohodlnosti.

Zjistěte více podrobností o platebním tlačítku Platba z účtu.

Jak funguje Platba z účtu? Podívejte se níže na stručný návod níže nebo zhlédněte podrobnější video

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
Tel.: +420 775 011 550
E-mail: fhruby@csas.cz

E.mail: tiskovecentrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004                                                                         

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací u nás, klade důraz na systémové změny ve vzdělávání a sociálním podnikání. Ročně do rozvoje naší občanské společnosti investuje zhruba 60 mil. korun.