Česká spořitelna neustále inovuje své bankomaty a na více než 500 z nich již lze uskutečnit bezkontaktní výběr během několika vteřin. K výběru stačí na vyznačené místo u bankomatu přiložit mobilní telefon, chytré hodinky či platební kartu nebo nálepku. Do konce letošního roku by bezkontaktní výběry měla umožňovat téměř polovina ze všech bankomatů České spořitelny.

Hlavní výhodou bezkontaktních výběrů je vyšší bezpečnost a především rychlost, díky které klienti ušetří až čtvrtinu času oproti klasickému výběru s vložením karty,” říká David Novotný, který odpovídá za rozvoj bankomatové sítě České spořitelny a doplňuje: „V celé naší bankomatové síti již probíhá bezkontaktně více než 10 % výběrů. Na strojích, kde je bezkontaktní výběr umožněn, vybírá hotovost tímto způsobem již každý pátý klient. Měsíčně možnost bezkontaktního výběru využívá přes 600 tisíc našich klientů.

Pro výběr jakékoliv částky stačí jednoduše „pípnout“ kartou či jiným nosičem s NFC technologií a zadat PIN. Tím odpadá i riziko, že klient zapomene kartu v bankomatu.

Česká spořitelna podporuje výběry i prostřednictvím mobilních aplikací Apple Pay, Google Pay a dalších. Ostatní služby nabízené na bankomatu, včetně zobrazení zůstatku na účtu, plánuje Spořitelna nabídnout bezkontaktně do konce roku 2019.

Česká spořitelna má v České republice největší síť bankomatů, k dnešnímu dni jich provozuje celkem 1473. Z toho jich 1237 umožňuje výběry, 84 vklady a 152 vklady i výběry. Vedle bankomatů provozuje i tzv. transakční terminály (Platbomaty), tedy stroje pro bezhotovostní služby, kterých má aktuálně 299.

E.mail: tiskove_centrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací u nás, klade důraz na systémové změny ve vzdělávání a sociálním podnikání. Ročně do rozvoje naší občanské společnosti investuje zhruba 60 mil. korun.