Česká spořitelna úspěšně dokončila testování a od 22. února umožní klientům využívat okamžité platby za stejnou cenu jako standardní platby, tedy buď zcela zdarma (například se službou Moje zdravé finance, Erste Premier či Účet pro studenty) nebo za 7 Kč dle typu účtu klienta. Platby zcela zdarma nyní využívá více než jeden milion klientů České spořitelny.

Jednorázové okamžité platby v internetovém a mobilním bankovnictví George nyní může jednoduše zadávat více než 1,5 milionu klientů České spořitelny. Klíčovou výhodou okamžitých plateb je rychlé připsání částky na účet v jiné tuzemské bance v řádu několika vteřin. Podmínkou nicméně je, aby tyto banky okamžité platby podporovaly,“ říká Silvia Mazánová, která vede tým odpovědný za platební systémy v České spořitelně.

Česká spořitelna byla první banka v České republice, která spustila okamžité platby pro jednorázové platební transakce již v polovině listopadu loňského roku. V testovací fázi nabízela možnost okamžité platby v rámci stávající Expresní platby, která je zpoplatněna částkou 125 Kč.

Jakmile umožní příjem okamžitých plateb další domácí banky, bude Česká spořitelna svým klientům garantovat připsání platby na účty příjemců v těchto bankách v řádu několika sekund, 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. V tuto chvíli okamžité platby technicky umožňuje pouze Česká spořitelna a Air Bank.

E-mail: tiskove_centrum@csas.cz

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Hrajeme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Jsme jedinou bankou na trhu, která umožňuje získat půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem..
  • Služby osobních bankéřů nabízíme všem klientům bez rozdílu v rámci služby Moje zdravé finance.
  • Jsme nejdostupnější bankou pro klienty s tělesným postižením - máme 280 zcela bezbariérových poboček, v telefonním klientském centru a na každé pobočce umíme komunikovat s neslyšícími a nevidomí mohou využívat 900 speciálních bankomatů a 45 poboček v naší síti.