Po úspěchu v prestižní ceně Hospodářských novin Nejlepší banka 2018, Česká spořitelna zabodovala v soutěži Banka roku, která v letošním 17. ročníku zásadně změnila metodiku. O výsledcích tak rozhodovala zcela nová porota. Spořitelna získala ocenění Banka roku, Bankéř roku a Banka bez bariér.

Soutěž Banka roku 2018 oceňuje retailové produkty a služby bank a pojišťoven. Záštitu ocenění poprvé udělil guvernér České národní banky Jiří Rusnok. V porotě, které předsedá Pavel Kysilka (6D), zasedají erudovaní ekonomové, novináři, představitelé vysokých škol apod.

Nezávislá porota Spořitelnu ocenila jako Banku roku 2018. "První místo potvrzuje naší pozici lídra trhu. Vyplácí se nám zaměření na poradenství, digitalizaci a naplňování našeho poslání - vést lidi, firmy a komunity k prosperitě. Naše klíčové služby Moje zdravé finance a George už používá více než milion klientů. Narůstá také počet těch, kteří nás doporučují. To vše je výsledek práce všech zaměstnanců České spořitelny a za to jim patří velké poděkování," říká Tomáš Salomon, předseda představenstva České spořitelny.

V osobní kategorii Bankéř roku vybírají oceněného sami šéfové bank ze svého středu. Letos se shodli na Tomáši Salomonovi. Blahopřejeme!

Vítěze v kategorii Banka bez bariér určují ve spolupráci s Kontem Bariéry lidé s handicapy, a to napříč Českou republikou. Zlato Spořitelna získala již poněkolikáté. Spořitelna je jediná banka na trhu, která umožňuje neslyšícím komunikaci (skrze aplikaci Tichá linka) na všech svých pobočkách a také v Klientském centru Prostějov, zároveň je bankou s bezkonkurenčně největším počtem plně bezbariérových poboček (280), bankomatů pro nevidomé (přes 900) a navigací pro neslyšící (45 poboček).

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
Tel.: +420 775 011 550
E-mail: tiskove_centrum@csas.cz

E-mail: tiskove_centrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004                                                                         

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Hrajeme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Jsme jedinou bankou na trhu, která umožňuje získat půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem..
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Služby osobních bankéřů nabízíme všem klientům bez rozdílu v rámci služby Moje zdravé finance.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 miliónů korun.
  • Jsme nejdostupnější bankou pro klienty s tělesným postižením - máme 280 zcela bezbariérových poboček, v telefonním klientském centru a na každé pobočce umíme komunikovat s neslyšícími a nevidomí mohou využívat 900 speciálních bankomatů a 45 poboček v naší síti.