Česká spořitelna získala v desátém ročníku soutěže Hospodářských novin prestižní ocenění Nejlepší banka roku 2018. Nejvyšší ocenění jubilejního desátého ročníku této soutěže převzal 30. října 2018 na slavnostním vyhlášení výsledků v prostorách České národní banky Tomáš Salomon, předseda představenstva České spořitelny.

"Z ocenění máme ohromnou radost a vnímáme ho jako potvrzení toho, že naše strategie přinášet klientům komplexní a osobní poradenství v online prostředí i na pobočkách je správná. Že jdeme správným směrem potvrzuje i fakt, že nám roste počet primárních klientů a opět k nám více klientů přichází, než od nás odchází. Každou z našich klíčových služeb George a Moje zdravé finance využívá již více než milion zákazníků a já pevně věřím, že jim pomáhají k větší prosperitě, protože vést jednotlivce i společnost k prosperitě je dlouhodobou misí České spořitelny,“ říká Tomáš Salomon, předseda představenstva České spořitelny.

Podle kritérií soutěže toto ocenění dostává banka, která dokáže klientům nabídnout nejvýhodnější produkty a služby, umí s nimi komunikovat, je pro ně dostupná a současně vykazuje dobré hospodářské výsledky. Vychází z odborné analýzy, která posuzuje více než stovku kritérií.

Více na www.nejbanka.cz.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
Tel.: +420 775 011 550
E-mail: tiskove_centrum@csas.cz

E-mail: tiskove_centrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004                                                                         

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s takřka 5 milióny klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Hrajeme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Jsme jedinou bankou na trhu, která umožňuje získat půjčku zcela online, aniž by žadatel musel být naším klientem..
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 miliónů korun.