V závěru loňského roku vzrostl zájem o koupi vlastního bydlení, a to i přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték ze strany ČNB. Mimořádné výhodné podmínky tak stále lákají nové zájemce o pořízení nemovitosti a Česká spořitelna jim chce vyjít vstříc. Na začátek roku proto připravila akční nabídku - odhad nemovitosti pro nové hypotéky zdarma v období od 8. ledna do 11. února 2018, a to u všech druhů fixací úrokové sazby. Akce platí i pro nové americké hypotéky.

Česká spořitelna začala na podzim loňského roku jako první banka na trhu nabízet hypotéku s možností fixace úrokové sazby na 15 let. Dlouhodobá fixace znamená pro klienty jistotu nízkých a neměnných splátek na více let dopředu. Díky tomu mohou klienti lépe hospodařit se svými domácími rozpočty.

“Zájem o pořízení hypotéky s dlouhodobou fixací byl v závěru roku 2017 vysoký i přes trvající růst cen nemovitostí, proto bychom rádi vyšli vstříc všem zájemcům o hypotéku, kteří mohou stále využít velmi výhodných sazeb, a nabízíme jim akční nabídku. Počínaje osmým lednem tak mají možnost odhadu nemovitosti zdarma, a to až do jedenáctého února. V souvislosti s očekávaným růstem sazeb na trhu se jedná zřejmě o poslední takto výhodnou nabídku, ” uvedl Marek Petráš, produktový manažer hypoték České spořitelny.

Úrokové sazby hypoték České spořitelny začínají u pětileté fixace na 2,49 %, u osmileté fixace na 2,59 %, u desetileté fixace na 2,69 % a u patnáctileté na 2,89 % ročně.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Filip Hrubý
Tiskový mluvčí ČS
Tel.: +420 775 011 550
E-mail: fhruby@csas.cz

E-mail: tiskove_centrum@csas.cz
Tel.:+ 420 731 647 004
 

Profil České spořitelny

Na českém trhu jsme bankou s nejdelší tradicí. Naše kořeny sahají až do roku 1825. Jsme moderní bankou orientovanou na drobné klienty, malé a střední firmy, města a obce. Máme nezastupitelnou roli ve financování velkých korporací a v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 se můžeme opřít o silné zázemí středoevropské Erste Group. Naším společným cílem je nabídnout klientům takové služby, jaké potřebují bez ohledu na čas a místo. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v zavádění moderních bankovních služeb i v technologických inovacích.

  • Počet našich klientů dosahuje téměř 5 milionů. Jsme tak největší bankou v České republice.
  • Zaujímáme první pozici na trhu klientských úvěrů (20% tržní podíl), spotřebitelských úvěrů, včetně kreditních karet a kontokorentů (30% tržní podíl) i v celkových vkladech (20% tržní podíl). Na špici jsme i v oblasti hypoték (27% tržní podíl). Disponujeme nejširší sítí poboček a bankomatů.
  • Usilujeme o bezbariérovost našich služeb: máme první bezbariérové stránky www.bankabezbarier.cz; 239 bezbariérových poboček; 26 poboček se službou simultánního přepisu pro neslyšící; více než 700 bankomatů uzpůsobených pro nevidomé.
  • Vzděláváme ke konkurenceschopnosti, nejen tím že posilujeme finanční gramotnost a jsme dlouhodobými partnery vysokých škol. Prostřednictvím Nadace Depositum Bonum usilujeme o zkvalitnění výuky přírodovědných a technických oborů. Díky Nadaci České spořitelny jsme s těmi, od nichž se společnost odvrací - zaměřujeme se na podporu seniorů, lidí s mentálním postižením a prevenci a léčbu drogové závislosti.