Pokud jste si ještě nevyřídili hypotéku, je nejvyšší čas uvažovat o jejím pořízení. Aktuální příznivá situace na trhu dává klientům šanci vzít si hypotéku za stále velmi výhodných podmínek, a to i přes zpřísnění podmínek pro poskytování hypoték ze strany ČNB.

Česká spořitelna dále nabízí klientsky velmi oblíbenou možnost fixace úrokové sazby až na 15 let. Všichni zájemci o tento produkt by si však měli pospíšit, aktuálně velmi výhodné sazby se budou od 8. ledna 2018 mírně zvyšovat. Česká spořitelna tak v souvislosti s kroky České národní banky, která na podzim tohoto roku opakovaně zvýšila úrokové sazby, reaguje na rostoucí cenu zdrojů a tím zvyšující se úrokové sazby v ekonomice.

“Situace na hypotečním trhu směřuje k dalšímu zvyšování sazeb centrální bankou. Česká spořitelna proto již od 8. ledna mírně zvýší o 0,2 % hypoteční úrokové sazby. Očekáváme pokračování růstu zájmu o dlouhodobé fixace, ke kterému došlo i na podzim, kdy jsme jako první banka na trhu nabídli hypotéky s patnáctiletou fixací,” uvedl tiskový mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Celý text tiskové zprávy naleznete v příloze.

Příjemné prožití vánočních svátků

Jiří Štábl

Tiskové centrum FSČS
Budějovická 1912/64b, Praha 4, 140 00
Tiskové centrum: +420 731 647 004
E-mail: tiskove_centrum@csas.cz

www.csas.cz