• Nový akciový fond Stock Small Caps přináší investiční příležitosti s nadstandardním potenciálem zhodnocení
  • Nabízí možnost investovat do menších firem na vyspělých západních trzích
  • Fond je určen především pro zkušené a dynamické investory

Na začátku května 2017 spustila Česká spořitelna prostřednictvím Erste Asset Management nový akciový fond Stock Small Caps, který je vhodný pro dlouhodobé investice na pět a více let. „Je určen především pro zkušené a dynamické investory, kteří očekávají vysoké zhodnocení a jsou ochotni přijmout vyšší tržní rizika,“ říká Petr Valenta, ředitel retailových investic České spořitelny. Minimální výše investice je 300 Kč a vstupní poplatek činí 3 %.

Za fondem stojí profesionální a velmi zkušený akciový tým správce fondu Erste Asset Management, jehož odborníci zakládali mimořádně úspěšný podílový fond Top Stocks. Portfolio manažer aktivně vyhledává a vybírá na trhu jednotlivé společnosti s dlouhodobým růstovým potenciálem. Portfolio fondu je reprezentováno 40 až 50 investičními nápady, pečlivě vybranými akciemi „Small caps“ společností.
Pojem „Small caps“ se používá pro označení společností s relativně malou tržní kapitalizací (jejich velikost se pohybuje mezi 100 miliony až jednotkami miliard eur), které jsou obchodovány na burzách. Nejedná se tedy o malé firmy, které známe z našeho prostředí, ani o čistě start-up společnosti, ale o společnosti s fungující strukturou a majetkem. Oproti velkým „gigantům bývají „Small caps“ společnosti pružnější a inovativnější. Jedná se především o méně známé společnosti, které mají do budoucna potenciál dynamicky růst. „Small caps“ společnosti historicky překonávají svou výkonností ty velké v průměru o 2 % ročně. Jedná se navíc o velmi významný globální investiční prostor, „Small caps“ společnosti jej tvoří přibližně z 20 %.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Kristýna Havligerová
Tisková mluvčí FSČS

tiskove_centrum@csas.cz

Pavla Kozáková 
Tiskové centrum ČS