• Poptávka po hypotékách České spořitelny zůstává vysoká, klienti mají u České spořitelny hypotéky v rekordní výši přes 200 mld. Kč
  • Roste zájem o delší fixace úrokové sazby, které klientům zajistí nízké sazby a neměnné splátky na více let dopředu
  • Od 3. října 2016 nabízí Česká spořitelna odhad nemovitosti zdarma a snižuje úrokovou sazbu u desetileté fixace, která bude začínat už od 1,79 %

Nízké úrokové sazby a s tím spojené oživení realitního trhu rekordně zvýšily zájem klientů o úvěry na bydlení. Objem portfolia hypoték České spořitelny překonal hranici 200 mld. Kč. Klienti stále častěji využívají osmi a desetiletou fixaci, která jim zajistí nízké úrokové sazby na několik let dopředu, a díky tomu mohou lépe plánovat a řídit rozpočet domácnosti.

Od října 2016 připravila banka pro své klienty dva nové benefity spojené s hypotečními úvěry.
V období od 3. října do 23. října 2016 nabídne odhad nemovitosti zdarma a současně na toto období sníží úrokovou sazbu u desetileté fixace. Nově tak bude začínat už od 1,79 %. Česká spořitelna tím reaguje na zájem klientů o delší fixaci úrokové sazby.

„Zájem o naše hypotéky je stále velký. Klienti mají v poslední době především zájem o naši výhodnou nabídku delších fixací, například na 8 nebo 10 let, které jim zajistí neměnné nízké splátky na více let dopředu,“ řekl Karel Chábek, manažer hypoték ČS.

Zvýšený zájem o úvěry na bydlení dokazuje i měsíc červen, během něhož Česká spořitelna poskytla hypoteční úvěry v rekordním objemu 6 mld. Kč. Také celé první pololetí letošního roku se neslo v rekordních číslech, banka zaznamenala 11% meziroční nárůst úvěrů na bydlení. Průměrná výše hypotéky vzrostla, v posledním roce se vyšplhala ze 1,7 mil. Kč na aktuálních 1,9 mil. Kč.

Od srpna mají navíc klienti České spořitelny možnost refinancovat hypotéku z jiné banky online z pohodlí domova. Vyplnění žádosti trvá do 15 minut a po celou dobu procesu je jim k dispozici online hypoteční specialista. Refinancování je bez poplatku za vyřízení, klient navíc nemusí dokládat ocenění nemovitosti.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny:

Kristýna Havligerová
Tisková mluvčí FSČS

tiskove_centrum@csas.cz

Klára Zelenková
Tiskové centrum ČS