Do nejvyššího vedení České spořitelny přijdou dva noví manažeři. Jako členku představenstva zodpovědnou za retailové bankovnictví a člena představenstva s odpovědností za korporátní bankovnictví a finanční trhy potvrdila Danielu Peškovou a Pavla Kráčmara Česká národní banka i dozorčí rada České spořitelny. Změny jsou platné od 1. února 2016. Daniela Pešková do dnešního dne řídila pobočkovou síť a externí prodej banky, Pavel Kráčmar řídil retailové investice finančních trhů České spořitelny.

Daniela Pešková (41 let) je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze, fakulty mezinárodních vztahů. Svou profesní kariéru v bankovnictví zahájila v roce 1998 jako vedoucí týmu včasného vymáhání GE Capital Bank. Během následujících pěti let pak zastávala v GE Capital Bank manažerské pozice především v oblasti vymáhání pohledávek a provozu. V září 2003 přijala nabídku pracovat v zahraničí a stala se v rámci finanční skupiny GE Money ředitelkou provozu hypoteční divize Budapest Bank v Maďarsku. Od října 2004 působila v rámci finanční skupiny Raiffeisen International ve slovenské Tatrabance jako ředitelka projektového, procesního a organizačního odboru. V prosinci 2007 začala pracovat pro finanční skupinu Erste, konkrétně pro Českou spořitelnu. Nejprve působila jako ředitelka retailového provozu, od dubna 2012 vedla celý úsek operations. Od ledna 2015 pracovala v České spořitelně na pozici ředitelky pobočkové sítě a externího prodeje. V rámci svého profesního růstu úspěšně absolvovala mj. Leadership programme na Katz Graduate school of business v Pittsburghu, McKinsey Lean Academy v Santiagu de Chile nebo Green Belt certifikaci v řízení projektů kvality vycházející z filozofie Six Sigma.

Pavel Kráčmar (49 let) je absolventem Jaderné a fyzikálně inženýrské fakulty ČVUT v Praze. V průběhu dalších let absolvoval stáže a odborné kurzy u významných finančních institucí (The World Bank, Bank of England, EBRD, J.P. Morgan, UBS, …). Pracovní kariéru v bankovnictví zahájil v roce 1991 ve Státní bance Československé, kde v průběhu 7 let působil na několika pozicích především v oblasti řízení devizových rezerv a operací na finančních trzích. V této době současně přednášel odborná témata v Bankovním institutu v Praze. V roce 1998 nastoupil do GE Capital Bank, a. s. na pozici ředitele Treasury. V letech 2000-2001 byl generálním ředitelem Spořitelní investiční společnosti, a.s. Od roku 2001 působí v České spořitelně, kde postupně řídil obchodování na finančních trzích, prodej produktů finančních trhů korporátním a institucionálním klientů, vztahy s finančními institucemi, poté bilanci finanční skupiny a následně investiční produkty pro retail.

Představenstvo České spořitelny bude od 1. února 2016 pracovat v tomto složení:

Tomáš Salomon - předseda představenstva zodpovědný za štábní funkce, provoz a IT
Wolfgang Schopf - místopředseda představenstva zodpovědný za finanční řízení
Karel Mourek - člen představenstva zodpovědný za řízení rizik
Daniela Pešková - členka představenstva zodpovědná za retailové bankovnictví
Pavel Kráčmar - člen představenstva zodpovědný za korporátní bankovnictví a finanční trhy

Kristýna Havligerová
Tisková mluvčí FSČS