FIT zóna – dostaňte své finance do kondice

4. března 2024

7 minut

V České spořitelně se staráme o vaše finanční zdraví. Zlepšit si ho můžete na základě informací z našeho webu nebo třeba využít tipy a rady v aplikaci George. 

V Georgi ve svém mobilu objevíte FIT zónu, což je místo plné šikovných vychytávek zaměřených na finance. Řeší se tu i věci, které nejsou pro banku typické – třeba státní příspěvky, benefity od zdravotních pojišťoven nebo výběr dodavatele energií, s kterým ušetříte.   

Co vám FIT zóna může přinést?

1. Přehled o vaší současné finanční situaci

FIT zóna zhodnotí, jaká je vaše současná kondice, sestaví přehled bankovních produktů, které využíváte, a případně doporučí jejich výhodnější varianty nebo nastavení. Navede vás na to, co by se dalo zlepšit, a ukáže, jak získat nějakou korunu navíc. 

2. Obecné vzdělávání v oblasti financí

FIT zóna přináší užitečné informace zaměřené nejen na samotné finance, ale i na oblasti, které s nimi souvisejí: například energie, příspěvky od státu nebo pojišťovnictví.

3. Rozvoj finanční gramotnosti

FIT zóna vám pomůže dostat nejen váš rozpočet pod kontrolu. Díky konkrétním doporučením si s ní zlepšíte své finanční zdraví.

Tip: Začněte využívat FIT zónu naplno hned,
stačí si stáhnout aplikaci.  

FIT zóna 

Nejen svaly, ale i finanční kondice se musí posilovat průběžně. Přesně to vám Fit zóna usnadní. Podívejte se, jaké nástroje vás v ní čekají. 

Finanční zdraví

Než začnete s tréninkem, měli byste vědět, jak jste na tom, abyste nepřepálili začátek. V téhle záložce si ověříte svou současnou finanční kondici a dozvíte se, co by se dalo zlepšit. Jestli máte produkty i u jiné banky, stačí vyplnit pár údajů, a hned budete mít jasno. Během chvilky pak získáte rady ušité přesně na míru.

Finanční kouč

Osobní trenér je k nezaplacení. A my ho pro vás máme. Finanční kouč funguje jako parťák na cestě za lepší kondicí vašich peněz. Bude vám radit a posílat tipy, které se vám mohou hodit, v oblastech, které si vyberete. Třeba jak vyladit domácí rozpočet.

Přilepšete si

Moc užitečná záložka. Peníze navíc se hodí vždycky a tady se dozvíte, kde je najít. Třeba v podobě příspěvků od státu nebo benefitů své zdravotní pojišťovny, o kterých zatím nemáte ani tušení. Taky tu zjistíte, jak naplno využít bankovní produkty nebo třeba slevový program Moneyback. A protože výsledky jsou nejlepší motivací, jak na záložku kliknete, hned uvidíte, o kolik jste si za poslední rok přilepšili. Skvělá zpráva – „spořkoví“ klienti si i na základě našich tipů v průměru přilepší 7 254 Kč za 12 měsíců.  

Platím a spořím

Tohle se vám bude určitě líbit. Je to způsob, jak si snadno našetřit peníze do rezervy. Když si funkci Platím a spořím zapnete, při každé vaší platbě kartou se částka zaokrouhlí na nejbližších 10 Kč směrem nahoru a drobné se rovnou odešlou na váš spořicí účet. Můžete si nastavit i o něco vyšší příspěvky, je to jen na vás. 

Moje plány

Máte nějaký sen, který byste si rádi splnili? Moje plány vám v tom pomohou. Je to další pomůcka, která usnadňuje spoření na cokoli. Třeba na vysněnou dovolenou nebo nové auto. Bude vám dávat tipy a rady, sledovat, jak si vedete, chválit vás za pokroky a motivovat, aby vaše cesta k cíli byla rychlejší. A taky za vás bude hlídat termíny, abyste nezapomněli příspěvky posílat.  

Pokračujte dále

Přilepšete si aneb jak získat peníze navíc

Jak spořit na budoucnost i nečekané situace

Finanční plán ve 4 krocích