Společnost Kofola vstupuje na pražskou burzu. Drobní investoři tak nyní mají jedinečnou příležitost primárního úpisu (tzv. IPO – Initial Public Offering) jejích akcií. Od 20. listopadu do 1. prosince 2015 si proto v našich vybraných pobočkách, a ve všech Erste Premier a Erste Private Banking centrech můžete požádat o úpis (koupi) těchto akcií. Klienti využívající Investičního makléře České spořitelny si o úpis akcií mohou požádat i prostřednictvím této služby. Bližší informace se dozvíte také na telefonním čísle 800 INVEST (800 468 378).

Kofola v rámci úpisu nabízí až 275 tisíc nově vydávaných akcií. Současně jeden ze stávajících akcionářů, společnost CED Group Sarl, nabízí k prodeji dalších až 1,9 milionu kusů akcií.

Co má Kofola společného s Českou spořitelnou?

Česká spořitelna je manažerem retailové nabídky v ČR a Erste Group Bank je globálním koordinátorem emise. To znamená, že Česká spořitelna společně s Erste Group pomohla Kofole vstoupit na burzu v nejen České republice, ale také v Polsku a na Slovensku.

Společnost Kofola je přední středoevropský výrobce nealkoholických nápojů. Jejím většinovým vlastníkem je lucemburská  společnost KSM Investments S.A. rodiny zakladatele společnosti, Janise Samarase, která v rámci IPO neprodává žádné akcie a zůstane majoritním vlastníkem i po IPO.