Podvodů přes Facebook stále přibývá. Pachatelé se jeho prostřednictvím snaží vylákat přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví klienta a z něj pak následně vyčerpat jeho peníze. V poslední době také pachatelé díky takto získaným údajům zřizují klientům přes internetové bankovnictví úvěrové produkty, ze kterých následně peníze vyberou. Proto jsme připravili nové edukační video, ve kterém vám chceme ukázat případ klienta, který o peníze skutečně přišel.

Jak se bránit?

Na podobnou zprávu v žádném případě nereagujte a nezadávejte požadované údaje. Pokud jste to už ale udělali, doporučujeme vám okamžitě kontaktovat naši bezplatnou informační linku 800 207 207 a zablokovat přihlašovací údaje k vašemu internetovému bankovnictví.

Přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví je nutné si bedlivě hlídat a chránit je před vyzrazením. Proto nikdy nedejte na jakkoli úpěnlivě znějící výzvy, podoba podvodu se může časem změnit. Případné žádosti "přátel" o peníze si raději ověřte u svých přátel telefonicky, a pokud jim následně budete chtít nějakou částku poslat, udělejte to vždy standardním přihlášením do svého internetového bankovnictví. Nikdy také nepřeposílejte žádné své autorizační SMS zprávy další osobě.