Když spolu mluvíme, jsme #silnější. Pod tímto sloganem spouští od dnešního dne Česká spořitelna novou kampaň, která pokračuje v komunikačním konceptu #silnější. Z výzkumu Spořitelny a agentury Kantar vyplynulo, že téma peněz a správy osobních financí je pro většinu Čechů stále velké tabu. Kampaň, která ukazuje překonání komunikační bariéry ve vztahu otce a malého syna se snaží právě na tabu v mezilidské komunikaci upozornit a chce tak ukázat, že když spolu lidé hovoří o osobních financích, může jim to pomoci lépe a zdravěji hospodařit.

„Z našeho kvalitativního průzkumu vyplývá, že lidé mají bariéry, které jim brání mluvit o financích, ať už je to strach, stud nebo nedůvěra. Cílem další fáze kampaně #silnější je bourání těchto bariér, posílení důvěry naší značky a prezentace konkrétních příkladů, jak umíme pomoci k zdravějšímu rodinnému či firemnímu rozpočtu,“ říká Monika Hovorková, šéfka značky a komunikace České spořitelny.

Ve čtyřech rozdílných verzích televizního spotu kampaně pak Spořitelna ukazuje příklady čtyř aktuálních služeb, jimiž pomáhá zlepšovat zdraví klientů - pomoc se zajištěním nároku na příspěvek na bydlení, 15% sleva na nákup potravin s Moneyback, firemní poradenství a odložení splátek.

Kampaň startuje 3. října a poběží na TV Nova, Nova Cinema, ČT 2 a ČT Sport až do konce prosince. Kromě TV spotů ji mohou lidé zaznamenat na billboardech po celé ČR, ve výlohách pobočkové síti, na sociálních sítích, internetu, ale i v síti multikin Cinema City.

Celou kampaň opět připravil tým agentury VMLY&R pod vedením Terezy Svěrákové a Tomáše Dvořáka. Spot produkovala společnost Bistro Films v čele s režisérem Markem Partyšem.

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George má 1,9 milionu uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.