V nové kampani komunikačního konceptu #silnější, který banka odstartovala loni na jaře, Spořitelna vypráví svůj příběh, mluví o provázanosti svého působení s rozvojem prosperující společnosti v Česku a připomíná první vkladní knížky, podporu průmyslu i stavbu Rudolfina. Hlavní tváří nové kampaně je herečka Jenovéfa Boková. Kampaň poběží až do dubna nejen v televizi, ale také v rámci outdoor a on-line médií a na sociálních sítích, zejména na Facebooku ve formátu Cinemagraphs a Instagram Reels a Stories. Kampaň, včetně TV spotu, který je nyní nasazen na Nově či ČT Sport, vznikla ve spolupráci s agenturou VMLY&R. Postupně se do kampaně zapojí influenceři a banka také využije audioformáty na YouTube, Seznamu či Spotify.

„V nové kampani nejen vyprávíme náš příběh, ale zejména připomínáme fakt, že tu Spořitelna již téměř 200 let je proto, aby podporovala sebevědomí Čechů. Aby se mohli postavit na vlastní nohy a prosperovat, protože pak bude prosperovat celá společnost. Ať už jsme Čechům nabídli první vkladní knížky, nebo jsme financovali stavbu lokálních pivovarů či místní podnikatele, vždy jsme vnímali, že nebude-li prosperovat společnost okolo nás, nebudeme prosperovat ani my. Silnější jsme jen společně,” říká Monika Hovorková, šéfka značky a komunikace České spořitelny.

„Výzvou bylo představit veřejnosti, co Spořitelna historicky pro tuhle zemi udělala, ale nebít se v prsa, zůstat pokorní. A tak jsme současně obrátili pozornost k lidem a nechali kredit jim – přesně v duchu Jste #silnějsi, než si myslíte,“ doplnil Tomáš Novotný, Executive Creative Director, VMLY&R.

Produkce nového spotu se ujala Creative Embassy a za režii zodpovídalo duo Wolfberg, tedy Jan Kalvoda a Přemek Ponáhlý.

Komunikační kampaň navazuje na dlouhodobý komunikační koncept Jste silnější, než si myslíte, který Spořitelna spustila loni v dubnu.

K nové kampani Spořitelna spustila i webové stránky na https://www.csas.cz/cs/page/spolecne-jsme-silnejsi