Novou online půjčku mohou během pár minut získat žadatelé z řad fyzických osob i podnikatelů přímo na webu České spořitelny, aniž by museli být jejími klienty. O půjčku tak může žádat každý plnoletý občan ČR, který přes webový formulář pošle scany občanského průkazu a tří posledních výpisů ze svého bankovního účtu.

"V průběhu jarní pandemie vzrostl zájem klientů o online úvěry. Každá čtvrtá žádost o úvěr, kterou jsme v průběhu jara obdrželi, byla podána přes naše webové stránky nebo přes mobil. Chceme klientům proces žádosti o půjčku maximálně zjednodušit a předpokládáme, že díky nové online půjčce i pro ne-klienty Spořitelny se podíl online půjček v našem portfoliu meziročně zdvojnásobí," říká Filip Belant, šéf tribu nezajištěných úvěrů v České spořitelně.

Pro podání žádosti o čerpání online spotřebitelské půjčky je podmínkou mít občanský průkaz ČR, dosáhnout plnoletosti a pro doložení příjmu přiložit tři poslední výpisy z účtu. Podnikatelům stačí doložit jeden výpis, daňové přiznání a potvrzení o zaplacení daně. Pro rychlé a snadné doložení příjmu může klient internetového bankovnictví díky evropské směrnici PSD2 umožnit České spořitelně nechat stáhnout potřebné transakce automaticky.

Podívejte se na více podrobností.