Od 1. dubna zvyšuje Česká spořitelna úročení spořicích účtů z 0,2 % na 1 % u služeb Moje zdravé finance, Erste Premier a Erste Private Banking. Tyto služby dnes využívá více než 1,4 milionů klientů Spořitelny, což představuje 70 % primárních bankovních klientů Spořitelny.

„Jsme přesvědčení, že spořicí a investiční produkty jsou klíčovými nástroji pro budování prosperity jednotlivců i komunit a proto jsme se rozhodli zvýšit úročení na našich spořicích účtech v rámci služeb Moje zdravé finance, Erste Premier a Erste Private Banking a od 1. dubna zvýšit jejich úrokové sazby z 0,2 % na 1 %. Spořicí účty v rámci služby Moje zdravé finance má více než 1,4 milionů klientů Spořitelny. Podmínkou zdravých osobních financí je tvorba odpovídající finanční rezervy, kterou dnes postrádá třetina českých domácností. Jako největší banka v zemi proto chceme klienty více motivovat ke spoření. Právě spoření a odpovídající finanční rezerva je první podmínkou pro efektivní zhodnocování osobních financí skrze investiční produkty, penzijní a stavební spoření," říká Tomáš Salomon, generální ředitel České spořitelny.

linka

E.mail: tiskovecentrum@csas.cz
Tel.: +420 731 647 004

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,6 miliónu klientů a zároveň bankou nejdostupnější - disponujeme největší sítí poboček a bankomatů. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků od individuálních klientů a malých a středních firem až po velké korporace a veřejný sektor. Máme významnou roli v poskytování služeb v oblasti finančních trhů. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

• Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti klientských i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
George
Česká spořitelna