• Díky službě E-faktura mohou začít klienti České spořitelny v Táboře dostávat do svého internetového bankovnictví SERVIS 24 výzvy k uhrazení místních poplatků za psa či za svoz komunálního odpadu
  • Město Tábor je první municipalitou, která začala E-fakturu využívat. Možnost využívat E-fakturu získává více než 50 % českých měst, které pracují s ekonomickým systémem GINIS od firmy Gordic
  • Česká spořitelna přichystala balíček služeb „Chytré město“, který pomáhá městům a obcím zavádět moderní digitální technologie

„Kam jsem dal tu složenku na poplatek ze psů?“ „Už přišla složenka za komunální odpad?“ Starosti, které čas od času řeší mnozí z nás, mohou odpadnout obyvatelům města Tábor, kteří využívají elektronické bankovnictví České spořitelny. Díky službě E-faktura mohou začít klienti České spořitelny nově dostávat do svého internetového bankovnictví SERVIS 24 výzvy k uhrazení místních poplatků za psa či za svoz komunálního odpadu. Jednoduše a rychle mohou následně dané platby i provést.

Jedná se o další z příkladů zavádění „chytrých“ technologií do českých měst, které pomáhá Česká spořitelna zprostředkovávat. V současné době mohou naši klienti přijímat a platit elektronické faktury, výzvy k platbě či e-dokumenty od řady firem, např. od ČEZ, E.ON, innogy, ČEVAK a SmVaK Ostrava, Kooperativy, Pojišťovny České spořitelny, a mohou dostávat výpisy od ČS penzijní společnosti, Stavební spořitelny ČS a AXA penzijní společnosti.

Město Tábor je první municipalitou, která začala E-fakturu využívat. Možnost využívat E-fakturu získalo nyní více než 50 % českých měst, které pracují s ekonomickým systémem GINIS od společnosti Gordic, která do něj E-fakturu implementovala. Těmto městům bychom naše řešení v budoucnu rádi nabídli. Města tak budou moci uspořit až 70% nákladů na tisk, obálkování a doručení složenek a písemných upomínek.
 
Výhodné jsou E-faktury i pro občany. Umožňují provádět platby rychle a bezpečně, bez opakovaného přepisování platebních údajů. Nehrozí tedy, že platba bude poslána na jiný účet, s jinou částkou nebo chybným variabilním symbolem. E-faktury jsou po zaplacení 24 měsíců archivované v internetovém bankovnictví SERVIS 24, kdykoliv je možné je převést do složky na vlastním počítači. Služba je přitom zdarma.
 
Spolupráce s městy a obcemi patří mezi strategické záměry České spořitelny. Banka přichystala pro města speciální balíček služeb „Chytré město“, který pomáhá městům a obcím s přípravou a realizací moderních digitálních řešení.