• Klienti České spořitelny mohou nově využít PLATBU 24 při nákupech v e-shopech, které využívají platební bránu poskytovatele Global Payments
  • Jednoduše a pohodlně tak mohou nakoupit ve stovkách e-shopů, které zatím PLATBU 24 nenabízely
  • PLATBA 24 je rychlý a bezpečný způsob online platby prostřednictvím internetového bankovnictví

Nakupujete rádi na internetu a chcete mít jistotu, že se v odeslané částce a dalších parametrech platby nespletete? PLATBA 24 od České spořitelny se o to postará. Za klienta vyplní veškeré potřebné údaje, on je jen potvrdí a odešle. Na objednané zboží navíc nečeká, protože obchodník okamžitě ví, že už zaplatil, a jeho zásilku tak může hned distribuovat. Nově budou klienti tímto jednoduchým a pohodlným způsobem moci zaplatit až ve stovkách e-shopů, které doposud PLATBU 24 nenabízely. Global Payments webpay  je nejpoužívanější platební bránou v České republice, která doposud sloužila především pro placení kartou.

PLATBU 24 použilo přes 800 tisíc klientů České spořitelny v téměř 2 000 e-shopech a jejich zájem stále roste. Letos zatím klienti prostřednictvím PLATBY 24 provedli přibližně 1,3 milionu transakcí v celkovém objemu 1,5 mld. Kč. Jejich počet tak ve srovnání s loňským rokem narostl o 36 %, objem pak dokonce o 45 %. Průměrná zaplacená částka vzrostla za poslední roky o polovinu z 800 Kč na 1 200 Kč.

A jak to funguje? Na e-shopu klienti vyberou platební metodu PLATBA 24. Pak budou přesměrováni do svého internetového bankovnictví SERVIS 24, zadají přístupové údaje a otevře se jim předvyplněný platební příkaz. Údaje zkontrolují, potvrdí a po autorizaci platbu odešlou. Pak budou přesměrováni zpět na stránky internetového obchodu. E-shop má potvrzenou platbu a může podle svých podmínek zboží hned distribuovat. Více informaci o PLATBĚ 24 a jejím využití najdete zde.