• Tříměsíční projekt Můj potenciál spojil plzeňské středoškoláky a zaměstnance banky, kteří si vzájemně mohli předávat zkušenosti
  • Projekt se koncem září přesune do Českých Budějovic, na podzim minulého roku si ho vyzkoušeli studenti v Pardubicích

Co získáte, když vedle sebe postavíte středoškoláky a zaměstnance banky? Dostanete zajímavý mix nápadů a zkušeností. Projekt Můj potenciál posadil obě skupiny do lavic a zaměřil pozornost na jejich rozvoj. Workshopy vedli odborníci z České spořitelny, kteří vzdělávali studenty i samotné zaměstnance. V právě tom je program unikátní. 

Vzdělávací projekt spojil na tři měsíce 9 studentů posledních ročníků Obchodní akademie v Plzni a 6 zaměstnanců poboček České spořitelny. Jeho nedílnou součástí bylo vzájemné předávání zkušeností. „Program byl skvělým zážitkem, kde jsem se mohla seznámit se spoustou inspirativních lidí. Nejvíce se mi líbilo, že to, co jsme se dozvěděli, jsme se hned učili využít i v praxi,“ uvedla Sára Soukupová, studentka Obchodní akademie v Plzni.

A jak si představují klientský zážitek v roce 2025? Podle studentů i zaměstnanců budeme například brzy trávit dovolenou ve virtuální realitě a při placení v obchodech se obejdeme bez peněz či karet - speciální scannery nás identifikují podle naší postavy a odečtou požadovanou částku.

„Cílem projektu je navázání užších kontaktů studentů s velkým a perspektivním zaměstnavatelem, kterým Česká spořitelna bezpochyby je. Studenti dostanou příležitost seznámit se zblízka se Spořitelnou a její firemní kulturou. Pro nás je to zase jedinečná příležitost poznat nové talentované lidi, kteří se v blízké budoucnosti mohou stát našimi zaměstnanci,“ říká Martin Grau, šéf náboru České spořitelny.

Pilotní projekt v Pardubicích skončil na konci ledna a v únoru se přesunul do Plzně. Tříměsíční program Můj potenciál zavítá na podzim do Českých Budějovic i znovu do Pardubic. Již nyní se do něj mohou studenti hlásit