Firma PAJERO, s.r.o., ze severočeského Děčína je renomovaným výrobcem mražených potravin. S jejími produkty, z nichž dva – obalovaný květák a sýr – získaly prestižní ocenění Klasa, se můžeme setkat nejčastěji v různých stravovacích zařízeních, několik výrobků dodává i do obchodních řetězců. Využívá moderní technologie, ale stále klade důraz na vysoký podíl ruční výroby. Její měsíční produkce činí cca 80 tun.

Firma Pajero vznikla v roce 2006, samotná značka má však za sebou celkem 25 let existence. V polovině 90. let se totiž Jan Pajer jako drobný distributor mražených potravin rozhodl začít pod touto značkou vyrábět své vlastní produkty. Jeho volbu částečně inspiroval otec, který pracoval v chladírenském průmyslu – a jako odborník na chladírenská zařízení má nyní zásluhu i na hladkém chodu strojů ve firmě svého syna.

Začátky byly skromné: první obalované sýry a květák vznikaly v pronajaté budově školky. Později se PAJERO přestěhovalo do větších prostor, což umožnilo výraznější rozšíření nabídky. Postupně se tak součástí produktového portfolia vedle obalovaného sýra a zeleniny staly obalované řízky a další masné výrobky. „Výroba postupně narůstala, distribuci jsem naopak postupně utlumoval. Rozvoz našich výrobků dnes zajišťuje specializovaná přepravní firma. Dodáváme každý den mnoha různým odběratelům, což bychom sami nezvládli,“ vysvětluje Jan Pajer. Firma se naposledy stěhovala v polovině roku 2018. Majitel totiž před několika lety koupil drážní budovu, kterou následně zrekonstruoval. V nových, větších prostorách plánuje další inovace a rozšíření své nabídky. 

Mohlo by vás ještě zajímat