Jak platit kartou

13.6. 2017 Facebook Twitter Google+

Tři čtvrtiny Čechů zajímá, jestli v restauraci berou karty

Průzkum agentury STEM/MARK se zaměřil na to, podle čeho si lidé vybírají místo, kde se najedí. Téměř všichni jako nejdůležitější uvedli kvalitu jídla. Velký vliv měla i možnost zaplatit kartou.

České restaurace si na nezájem zákazníků nemůžou stěžovat. Jen čtyři ze sta Čechů se jim úplně vyhýbají, více než čtvrtina lidí je navštěvuje alespoň jednou týdně a více než polovina několikrát měsíčně. Jaké jsou ale faktory, podle kterých si hosté podnik vybírají? Rozhoduje samozřejmě především kombinace kvality jídla, obsluhy a ceny. Ale svoji roli má i prostředí, typ kuchyně a vzdálenost od domova či práce. Pro 38 procent Čechů je naprosto zásadní, jestli restaurace přijímá platební karty, dalších 37 procent lidí to považuje za důležité. Naopak placení stravenkami a značka piva zajímají jen pětinu strávníků.

  • Kvalita jídla je nejdůležitější pro 86 procent Čechů.
  • Pro polovinu je důležité prostředí.
  • Dvě pětiny zohledňují nejvíc typ kuchyně a blízkost restaurace.

Pro zhruba 40 procent bylo také rozhodující, jestli se v restauraci nekouří. S plošným zákazem už ale tento faktor nemá význam. Fastfoody víckrát měsíčně vyhledává 37 procent lidí a necelá třetina Čechů si alespoň jednou týdně zajde jen tak na pivo.

Zpět

Zpět nahoru
Zavřít

Rádi vám poradíme

Zanechte nám své telefonní číslo nebo e-mail
a my se vám ozveme zpět co nejdříve!

Zadejte prosím telefonní číslo nebo váš e-mail.
Zadejte prosím telefonní číslo (alespoň 9 číslic).
Zadejte prosím e-mail ve správném formátu.
NEBO

Zadejte prosím text vašeho vzkazu (alespoň 10 znaků).

Omlouváme se, formulář se nepodařilo odeslat, zkuste to prosím později.